Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Buitenverlichting

Buitenverlichting

De ruimte rond je woning komt ’s avonds pas tot zijn recht met aangepaste buitenverlichting. De installatie van dit type verlichting laat je daarom beter over aan een vakman. Met de nodige technische kennis van functionele en sfeer creërende verlichting, krijg je de juiste verlichting op de juiste plaats.

Als expert in buitenverlichting verzorgt Debal jouw installatie van buitenverlichting bij nieuwbouw of grondige renovatie van woning en tuin. In coöperatie met jouw architect, interieurarchitect, tuinarchitect of aannemer, levert Debal een ontwerp en gedetailleerd installatieplan, dat tijdens de bouw of verbouwing in samenwerking kan uitgevoerd worden.

De locatie van de stroomaansluitingen, lichtbronnen, waterdichte kabels, aarding en zekeringskast wordt duidelijk vastgelegd, terwijl er rekening wordt gehouden met het groeien van de planten. Deze samenwerking in een vroeg stadium is essentieel om schade aan je nieuw aangelegde tuin te vermijden.

Van ontwerp tot integratie in domotica

Met kennis en ervaring wordt bepaald waar en welke soort verlichting geplaatst moet worden. Je kan kiezen uit vele soorten armaturen naargelang de plaats, functie en beoogd effect. De dag vandaag gaat de voorkeur naar sobere armaturen, zodat de volle aandacht naar de buitenruimte gaat.

Zo worden grondspots geplaatst langs tuinpaden, gazon en terras, worden paden en struiken belicht met verlichtingspaaltjes, krijgen de buitengevels, ingang en garagepoort aangepaste muurlampen, en kan er gekozen worden voor spots ter decoratie van borders en planten, of schijnwerpers om oprit of een tennisveld efficiënt te belichten.

Debal houdt bovendien rekening met het verbinden van je buiten- en binnenruimte via licht en wordt de buitenverlichting geïntegreerd in de beveiliging via bewegingssensors en schemerschakelaars en domotica van je woning. Op die manier krijg je een perfecte afstelling van intensiteit en zuinig verbruik.